Οδηγίες Για Πρωτοετείς Φοιτητές και ενεργοποίηση κωδικών

Πρωτοετείς Φοιτητές

Βήμα 3ο για την ολοκλήρωση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών

Ενεργοποίηση ιδρυματικού λογαριασμού

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής (Βήμα 1ο ) και την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στη στη Γραμματεία του Τμήματός σας (Βήμα 2ο), είναι να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://uregister.uowm.gr  για να ενεργοποιήσετε τον ιδρυματικό λογαριασμό σας (Βήμα 3ο).

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Μπαίνετε στη σελίδα https://uregister.uowm.grαι πατάτε στο “Ενεργοποίηση λογαριασμού τώρα!
 2. Επιλέγετε “Είμαι φοιτητής” και πατάτε στο “Έναρξη ενεργοποίησης
 3. Εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας ή τη διεύθυνση email σας και πατάτε στο “Επόμενο”. Προσοχή: δεν χρειάζεται να βάλετε και τα δύο στοιχεία, αρκεί μόνο ο αριθμός κινητού ή μόνο το email.
 4. Στην επόμενη φόρμα πρέπει να εισάγετε το PIN που λάβαμε με sms ή με email
 5. Τέλος πρέπει να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Με τον ορισμό του κωδικού, ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του ιδρυματικού σας λογαριασμού και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε και κρατήσετε σε ασφαλές μέρος το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Αν χρειαστεί, ή αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την ενεργοποίηση, διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες .
Με τον ιδρυματικό λογαριασμό θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως: Ηλεκτρονική Γραμματεία ,  Ακαδημαϊκή Ταυτότητα ,  e-class , email , Εύδοξος , κ.λπ.).

Αίτηση για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο)

Αφού ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού και αφού περιμένετε ένα μικρό χρονικο διάτημα 1-2 ωρών (για να διασυνδεθούν οι πλατφόρμες με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό) μπορείτε να κάνετε αίτηση για έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας  https://academicid.minedu.gov.gr .  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές οδηγίες για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Εγγραφή στην πλατφόρμα eclass

ECLASS ( https://eclass.uowm.gr ): πρόκειται για το portal των μαθημάτων όπου υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού για κάθε μάθημα, η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω ανακοινώσεων των διδασκόντων καθώς και η υποβολή των εργασιών ανά μάθημα.

Η εγγραφή στο eclass γίνεται στη διεύθυνση https://eclass.uowm.gr/modules/auth/altnewuser.php?auth=7 χρησιμοποιώντας το ίδιο username και κωδικό με τα οποία έχει γίνει η ενεργοποίηση λογαριασμού που αναφέρεται παραπάνω.

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Ο ιδρυματικός σας λογαριασμό αντιστοιχεί και στην πανεπιστημιακή σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Αν για παράδειγμα έχετε όνομα χρήστη psy01234, η διεύθυνση email σας είναι psy01234@uowm.gr.

Μπορείτε να στείλετε ή να διαβάσετε τα μηνύματά σας στην διεύθυνση: https://webmail.uowm.gr/students  ή να ρυθμίσετε κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη διεύθυνση: https://noc.uowm.gr/www/services/email/emailhelp/

Άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

 • Ηλεκτρονική Γραμματεία ( https://students.uowm.gr): πρόκειται για το portal των φοιτητών όπου υπάρχει η δυνατότητα προβολής των βασικών στοιχείων φοίτησης (Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, Τμήμα κλπ), η δυνατότητα προβολής και υποβολής δηλώσεων μαθημάτων ανά εξάμηνο φοίτησης, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για πιστοποιητικά (π.χ. πιστοποιητικό σπουδών, αναλυτικής βαθμολογίας κλπ) καθώς και η προβολή των βαθμολογημένων μαθημάτων του φοιτητή.
 • Εύδοξος ( http://eudoxus.gr): η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να δηλώσουν τα συγγράμματα προτίμησής τους για τα μαθήματα που έχουν δηλώσει.
 • VPN ( https://noc.uowm.gr/www/services/vpn)
 • WiFi ( https://noc.uowm.gr/www/services/wifi)
 • ΥπηρεσίαΔΗΛΟΣ365 https://noc.uowm.gr/www/services/delos365/
 • ΥπηρεσίαG-Suite for Education : https://noc.uowm.gr/www/services/gsuite/

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας, μπορείτε να κάνετε επαναφορά του στη διεύθυνση https://mypassword.uowm.gr .

Αιτήσεις για πιστοποιητικά – βεβαιώσεις κλπ.

Για να λάβετε Βεβαιώσεις φοίτησης για κάθε νόμιμη χρήση, για προσκόμιση στη στρατολογία κλπ,  εφόσον δεν μπορείτε να προσέλθετε οι ίδιοι στη Γραμματεία του Τμήματος, έχετε δύο επιλογές:

 1. Να κάνετε αίτηση μέσα από την εφαρμογή Φοιτητολογίου (στην οποία μπορείτε να κάνετε αίτηση για χορήγηση πιστοποιητικών, να κάνετε δήλωση μαθημάτων, να δείτε τη βαθμολογία σας κλπ) στο σύνδεσμο : https://students.uowm.gr/ , στον οποίο μπαίνετε με τους κωδικούς σας (username & password) και στην αριστερή στήλη κάνετε Υποβολή Νέας Αίτησης.

Αφού λάβουμε την αίτησή σας, θα σας στείλουμε τη Βεβαίωση στο e-mail που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.

 1. Να κάνετε αίτηση μέσω ΚΕΠ. Αφού λάβουμε την αίτησή σας, θα στείλουμε τη Βεβαίωση στο ΚΕΠ και θα την παραλάβετε από εκεί. Εάν επιλέξετε αυτό τον τρόπο, σας παρακαλώ να ενημερώσετε το ΚΕΠ να μας στείλει την αίτηση, με e-mail ,στο e-mail της Γραμματείας του Τμήματος rdcbs@uowm.gr

Σας συνιστούμε να κάνετε αίτηση για πιστοποιητικό σπουδών για στρατολογική χρήση, μετά την παρέλευση ενός μήνα, διότι ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η καταχώρηση του αριθμού μητρώου αρρένων στις καρτέλες των αρρένων φοιτητών μας. Εάν για κάποιο λόγο είναι επείγουσα η προσκόμιση στη στρατολογία της σχετικής βεβαίωσης (διότι έχει έρθει η κλήση για στράτευση στο φοιτητή), σας παρακαλούμε ενημερώστε τη Γραμματεία για να εξυπηρετηθείτε κατά προτεραιότητα.