Συμμετοχή φοιτητή του Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης σε Summer School στο πλαίσιο του 12th ASECU Youth International Conference

Ανακοινώσεις

Ο Γιώργος Λάγιος, φοιτητής του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διασυνοριακής Συνεργασίας, συμμετείχε εκπροσωπώντας τους φοιτητές του Τμήματος, σε Summer School, το οποίο διοργάνωσε στη Χίο στις 6-13 Αυγούστου 2023, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 12ο ASECU Youth Summer School με κύριο θέμα το «Common Good in a World of Increasing Asymmetries and Global Challenges».

Η ASECU είναι μία ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Η συγκεκριμένη οργάνωση αριθμεί 60 μέλη εκ των οποίων τα 49 είναι τακτικά μέλη, ενώ τα υπόλοιπα 11 συνδεδεμένα.

Παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ομιλίες από προπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, καθώς και καθηγητές με κύριο άξονα το κεντρικό θέμα του συνεδρίου τις αυξανόμενες ανισότητες και τις παγκόσμιες προκλήσεις. Παράλληλα με τις διαλέξεις διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές στο πανέμορφο νησί της Χίου. Στο πλαίσιο ειδικών θεματικών events, καθηγητές και φοιτητές από διάφορες χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και να έχουν ευκαιρίες προσωπικής αλληλεπίδρασης και δικτύωσης. Κλείνοντας, καθηγητές και φοιτητές έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι και το επόμενο Summer School το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία.