Ενημέρωση για πρόγραμμα SARURE (“SAve RUral REtail”)

Δελτία τύπου

Στη Συνέλευση του Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, παρουσίασε, στις 29-10-19, την πορεία υλοποίησης του έργου SARURE του προγράμματος Interreg Europe, o κ. Ανδρονικίδης Αναστάσιος, Communication Manager του έργου.

Επίσκεψη σε επιχείρηση της περιοχής

Το έργο με ακρωνύμιο SARURE “SaveRuralRetail” υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe 2014-2020. Το έργο SARURE στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μοντέλων που έχουν ήδη δοκιμασθεί με επιτυχία, αλλά και στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρουσιάζει η αγορά και η ψηφιακή οικονομία, η δημιουργία νέων συνθέσεων προσφερόμενων υπηρεσιών, η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τεχνολογιών. Ιδιαίτερα καθώς το 99% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, ευάλωτες στην οικονομική κρίση και με πολλά εμπόδια στην προσπάθεια να καινοτομήσουν.

Παρουσίαση της ερευνητικής ομάδαςΣτο πλαίσιο αυτό ο κύριος στόχος του έργου είναι να βελτιώσει τις περιφερειακές πολιτικές που υποστηρίζουν τις ΜΜΕ ως προς την επιβίωση, την καινοτομία και την συνολική ανταγωνιστικότητα τους.Επιλέχθηκε η πρωτοβουλία Interreg Europe για την υλοποίηση αυτού του έργου ώστε να υπάρχει συνεργασία Πανευρωπαϊκά.

Οι προτεινόμενες δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με διαφορετικές συνθήκες και προβλήματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Καθ. Ιωάννης Μπακούρος

Πρόεδρος ΠΣ Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης

Post a comment